Grip op Bring your own… , Klantendag Simac Onderwijs, 12 december

Het is wat druk volgende week. Op 12 december verzorg ik een lezing op de klantendag van Simac Onderwijs. Het onderwijs is een apart speelveld voor het BYOD-fenomeen. Het gaat al snel over veel meer devices en applicaties, op grotere schaal en met meer complexiteit dus. De introductie bij de lezing is:

Is het gebruik van smartphones en tablets in het onderwijs niet simpelweg de zoveelste ICT-vernieuwing waar we als instellingen mee te maken krijgen? Is het niet gewoon een variant op de alombekende pc- en laptopprojecten? Moeten we nu in hoog tempo de onderwijsleercentra ontmantelen en vervangen door een robuust draadloos netwerk waarop leerlingen en docenten met hun persoonlijke apparaten aan het werk kunnen? Gaan we aanschaf van eigen tablets stimuleren of gaan we standaardiseren op de iPad, een nieuwe Windows 8 tablets, of toch maar een Android apparaat? Welke overwegingen zouden leidend moeten zijn? De vraag vanuit docenten en leerlingen, het beschikbare budget, de strategische plannen rond ICT? Wat gaat dit betekenen voor de ICT-infrastructuur, het onderwijsleerproces en voor de investeringen in tools?

Jan Stedehouder, auteur van het boek Bring your own device, bespreekt in deze lezing dat Bring your own device niet op zichzelf bezien kan worden. Aan de hand van bredere bredere culturele, economische, technologische, educatieve en (geo-)politieke ontwikkelingen laat hij zien dat BYOD de voorbode is van een nieuw ICT-paradigma en dat het nu aan onderwijsinstellingen is om te investeren, niet alleen in toekomstbestendige ICT maar vooral in toekomstbestendig onderwijs.

Op de website van Simac Onderwijs staat nog niet veel informatie over tijd en locatie, maar dat kan iedere dag veranderen.

Geplaatst op 3 december 2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: