Wat leren we van BYOD infographics?

Ik ben een enthousiaste mindmapper. Het idee dat we op die manier zowel de cognitieve als creatieve capaciteiten van onze hersens kunnen gebruiken spreekt me wel aan. Infographics zitten, wat mij betreft, een beetje in dezelfde hoek. Als ze goed zijn gemaakt krijg je snel een handig overzicht van een onderwerp. Bij BYOD struikel je inmiddels bijna dagelijks over nieuwe infographics. Ik heb er drie geselecteerd voor dit artikel. Maar of ze nu echt nuttig zijn?

De BYOD-uitdaging

De infographic van Matrix42 wil aantonen dat BYOD een snel groeiend fenomeen is, maar dat er onduidelijkheid is over de richting die het op zal gaan. Persoonlijk vind ik het kopje: "Geen consensus over het besturingssysteem" opvallend. Mijns inziens maakt BYOD de hele discussie over besturingssystemen overbodig. Er hoeft geen consensus te zijn over het besturingssysteem. Dat is een restant van het oude standaardisatie, consolidatie en centralisatie-denken.

Een volgende uitdaging: het monitoren van BYOD

Aternity wil de lezer/kijker doordringen van het belang van goede monitoring van BYOD-apparaten. Het bedrijf haalt hiervoor informatie uit verschillende bronnen. Op basis van deze infographic kun je concluderen dat een BYOD-beleid niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Focus op e-mail, synchronisatie van agenda’s en contactpersonen en instant messaging en je hebt de meeste medewerkers blij gemaakt.

BYOD, wel of niet doen?

Je kan ook proberen een compleet boek in één infographic te stoppen, zoals Clicksoftware heeft geprobeerd. Waar Aternity zichtbaar maakt dat zakelijke applicaties niet zo heel hoog op het prioriteitenlijstje staan, noemt Clicksoftware het gebruik van zakelijke applicaties (CRM, ERP) op tablets een belangrijk pluspunt (productiviteit neemt toe).

Advertenties

Geplaatst op 18 juni 2012, in Elders gelezen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: